АЛУМИНИЕВА  ДОГРАМА

    Алуминият е ковък и лек материал, устойчив е на метеорологични условия и корозия, не се окислява, запазва своите якостни свойства и практически не старее. 
    От друга страна обаче, алуминият е добър проводник на температура, което означава, че за направата на прозорци, алуминиевият профил е добре да бъде с термично прекъсване. 
     За постигане на задоволителна термоизолация алуминиевите профили трябва да бъдат термично разделени посредством термомост на две части, като по този начин се разграничават вътрешната от външната повърхност.
      Алуминиевата дограма е широко използвана, но в повечето приложения напоследък е изместена от PVC дограмата, поради по-добрите й топлоизолационни качества и по-ниската стойност. Съществуват два основни типа алуминиева дограма:
      Алуминиевата дограма с прекъснат термомост предлага сравнително добра топлоизолация и се използва за външни прозорци и врати на жилищни помещения, но PVC дограмата вече предлага по-добри изолационни качества.
      Алуминиевата дограма с непрекъснат термомост е по-евтина, но не изолира така добре и затова се използва основно за интериорни врати и прегради, бани и влажни помещения, складови и търговски помещения, в които не е необходима добра топлоизолация и не се генерира голямо количество влага, защото би се образувал конденз по дограмата. 

гр.Пловдив
ул.Даме Груев 5
ул.Царевец 49
0885 444 087
0887 833 186
Skype: bgideal
e-mail: bgideal@abv.bg