СТЪКЛОПАКЕТ,ОБКОВ

    Стъклопакетът е важна част от прозореца. Той заема около 80 % от площта им и на практика оказва съществено значение за постигане на добра звуко- и топлоизолация в дома ви. За достигане на високо качество и отлична херметизация на стъклопакета в фирма “Идеал”  работим с чешко стъкло, поради добрите му качества и издръжливост. Стандартният стъклопакет, който използваме е с широчина 24 мм като се състои от две стъкла всяко от по 4 мм. За повишаване енергийната ефективност на стъклопакета се прилага също така  запълването му с инертни газове /аргон, криптон/. Ефективността на този метод е по-голяма когато се прилага в комбинация с друг метод за намаляване на топлинните загуби /напр.използване на нискоемисионно/К стъкло/. 
    Наред с това всеки клиент има възможност да избере различни комбинации, относно вида, цвета и дебелината на стъклата.
    ВИДОВЕ СТЪКЛА
    •    безцветни
    •    цветни
    •    нискоемисионни /К-стъкло/, 
    •    матирани
    •    светлоотражателни /стопсол/, 
    •    орнаментни
    •    огледала
    - Нискоемисионното / К стъкло осигурява отлична термална изолация. Произвежда се на непрекъснат процес като прахообразни метални оксиди се пръскат върху обикновеното флоатно стъкло и се разтапят върху повърхността му чрез нагряване /пиролиза/. Покритието е трайно и устойчиво, тъй като е напълно интегрирано върху повърхността на стъклото, като в същото време стъклото остава неутрално на външност. Това намалява загубата на топлинна енергия през прозорците с около 40%. По този начин се намалява и рискът от конденз по стъклата.
    -  Цветни  - цветовата гама на тези стъкла е в разнообразие от зелено, синьо, бронзе и сиво. Стъклата са флоатни и предлагат изключителни интериорни решения за всеки клиент. Наред с това придават подчертан естетичен вид на фасадата на сградата.
    -  Светлоотражателно/ рефлекторно/ стъкло – наречено още стопсол стъкло.Със специалното си покритие на метални окиси, нанесено пиролизно при производството му, стъклото осигурява допълнителна защита на помещенията от ултравиолетовото слънчево лъчение и създава ефект на огледална повърхност. Подходящо е за монтаж на административни и обществени сгради.
СТРУКТУРА НА СТЪКЛОПАКЕТА     
    •  стъкло – 4, 5, 6мм
    •  дистанционер – 12, 16мм
    •  абсорбираща съставка/силикагел/
    •  залепване със силикон
    •  херметизирана камера с аргон 
    Примерни коефициенти на топло преминаване, спрямо различните видове стъклопакети.
                   стъклопакет                   Вид стъкла                              стойност
                    24 мм                            Бяло + бяло                             Ug = 3.0 W/m2K
                    24 мм                            Бяло + К-стъкло                      Ug = 1.4 W/m2K
                    24 мм                            Бяло + К-стъкло с Аргон         Ug = 1.0 W/m2K

ОБКОВ
     За   постигане на  високо качество и  плътно   затваряне на дограмата,  в “Идеал” използваме австрийския едноосен и двуосен обков  “Масо”, който се отличава с висока  издръжливост и удобна употреба.
    Този обков позволява регулиране на отваряемостта в три равнини. Обковът функционира без усилие, с възможност за допълнително преоборудване в по-късен етап, красив и лесен за обслужване. Качеството и функционалността са най-високи цели на фирма МАСО-Австрия. Обковите МАСО са галванично поцинковани, пасивирани и запечатани с восък, което придава също и по-добра антикорозионна защита
 


гр.Пловдив
ул.Даме Груев 5
ул.Царевец 49
0885 444 087
0887 833 186
Skype: bgideal
e-mail: bgideal@abv.bg